Szakvezetés, kézműves programok és római játékok

2023.06.23. 21:00

Múzeumok Éjszakája a dunaújvárosi Intercisa Múzeumban is

Ahogy azt már megírtuk a legtöbb nagyobb település, valamint város kulturális intézménye nagy erőkkel készül a június 24-én megrendezésre kerülő országos Múzeumok Éjszakájára.

Déri Brenda

Így tesz a dunaújvárosi Intercisa Múzeum is, akik honlapjukon ismertették részletes programjukat. E szerint a kézműves programok, római játékok, illetve a romai kori ruhába öltözés délután 17 órakor kezdődik és egészen 20 óráig tart. Ezzel párhuzamosan fél 7-től fél 8-ig szakvezetésen vehetnek részt az érdeklődők a Római Kőtár és Romkertben és a Római Kori Fürdőben. A szakvezetés során Keszi Tamás, régész bemutatja a szabadtéri lapidáriumot, a katonai tábor feltárt objektumait és a római kori fürdőt. A sötétedéshez közeledve 20 órától piknik, 21 órától pedig Buza Andrea, régész előadását tekinthetik meg a látogatók. Végül a nap utolsó programjaként ismét Keszi Tamás találkozhatnak a résztvevők a Mióta háborúzunk? Az első hétmillió év című előadásán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában