Olvasni jó!

2023.06.11. 15:00

Izgalmas programokkal rendezték meg a könyvheti pikniket Fehérváron

A 94. Ünnepi Könyvhét keretében rendezett könyvheti piknik szombaton egész nap várta az olvasókat a Bartók Béla téren.

Hajdú Marianna

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Az eseményt Arató Antal címzetes könyvtárigazgató nyitotta meg, ide az esti órákig várták a látogatókat irodalmi programokkal. Az interaktív író-olvasó találkozó Ruff Orsolyával kezdődött a Gyermekrészlegen, majd Gráczer L. Tamás könyveinek – A háromfa hölgyei és Az Úr szukái –  bemutatásával folytatódott.

Később Teiszler Éva történész mutatta be a Szent István Király Múzeum legújabb évkönyvét, majd a látogatók többek között Gedő Ágnes és Arató Antal könyveit ismerhették meg.

Fotó: Nagy Norbert / FMH


Délután a Vörösmarty Társaság szerzőivel lehetett beszélgetni, majd Gyimesi Emese előadása zárta a napot. Az előadás témája Szendrey Júlia élete volt, akit a szerző évek óta kutat. A gyerekeket és a családokat is várták a programok során. Az Aranybulla Könyvtár irodalmi totóval és kézműves foglalkozással készült a napra. A gyerekek hűtőmágnest, függődíszt és könyvjelzőt is készíthettek az Aranybulla Emlékév molinójából. A Ciszter Diákszínpad és a Vörösmarty Kuckó is előadásokkal szórakoztatta a fiatalokat.

Fotó: Nagy Norbert / FMH


Több könyvesbolt és intézmény is kitelepült a Bartók Béla térre, mint például a Gangesz Alapítvány, a Líra Vajda János Könyvesbolt, a Mamini Kuckó, a Városi Levéltár és Kutatóintézet, a Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Vármegyei Levéltára, a Szent István Király Múzeum és a Vörösmarty Társaság, ahol a megtekintett könyveket az érdeklődők meg is vásárolhatták.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában