50 éves jubileum

2023.06.23. 16:00

A maiak mellett a régi táncosok is fellépnek a születésnapi előadáson

Fél évszázados lett a vértesacsai Német Nemzetiségi Tánccsoport. E jeles alkalmat kívánják megünnepelni augusztus 12-én az általános iskola udvarán, ahol fellépnek az egykori és a mai táncosok is és egy kamarakiállítást is terveznek a relikviákból.

Borsányi Bea

Egy fotó a múltból. Ilyeneket is várnak a születésnapi kiállításra

Fotó: Blaumann Helga

- Már elkezdtük összeírni azoknak a neveit, akik a megalakulástól napjainkig valaha megfordultak náluk – árulta el Balumann Helga, a Vértesacsai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, aki szeretné, ha ezen a napon mindenki fellépne az iskola udvarán felállított hatalmas sátor színpadán a mostani csoportoktól kezdve a régi tagokig bezárólag. Mivel a teljes lista még nem készült el, ezért azt egyelőre nem tudni, hányan táncoltak az acsai csoportban az ötven év alatt. 

Az első találkozót június 25-én, vasárnap 17 órakor tartják a Nemzetiségi Házban, ide várják mindazokat, akik szívesen táncolnának a születésnapon az egykori tagok közül, illetve mindenképpen várják az egyeztetésre az alapító tagokat is!

A tervek szerint a tánc mellett egynapos kamarkiállítást is nyitnának. Ehhez várják azokat a fotókat, videófelvételeket, tárgyi emlékeket – pl. táncos ruhát, egyéb kiegészítőket -, amelyeket otthon őriznek és amelyek a tánccsoport életéből idéznek régi emlékeket. A fellépéseket követően, a nap lezárásaként sváb bált terveznek augusztus 12-én. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában