Kiállítás, művészeti programok

2023.05.30. 16:30

Pop-art kiállítással, zenés piknikkel avatják a fehérvári Bory-vár új díszkivilágítását

Pop-art kiállítással, hangzó és vizuális művészeti programokkal várja június 3-án 17 és 22 óra között a látogatókat a Bory-várban a Méhkasaula Kulturális Közhasznú Egyesület és a Moiré Kulturális Egyesület.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Nagy Bogi „Born in Szfvár” című pop-art kiállítása a Bory-vár százoszlopos udvarában és Vagyóczky-termében várja június 3-án, azaz most szombaton délután késő estig a látogatókat, ahol ezúttal nem csupán vizuális művészeti üzenetekkel szembesülhetnek a résztvevők.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A fehérvári művésznő a keddi sajtótájékoztatón elmondta: a tervezett installációk a művészet esszenciáját hivatottak bemutatni – melyeket természetesen maga Bory Jenő ihletett. A rezgő arany celofánra írt üzeneteket az udvar kőkerítésein láthatják majd a vendégek. Szepesi Imre, a szervező egyesületek nevében hozzátette: a kiállítás mellett társművészeti programok lesznek, főképp zenei elemekkel. Miután a művészeteket a 18.30-as kiállításmegnyitón magukba fogadták a résztvevők, piknik hangulatban folytathatják a befogadást, mégpedig zenei aláfestéssel. Este 20 órakor pedig tombola lesz, a kifeszített installációk kerülhetnek így új, értő gazdákhoz.  

Kovács Andrásné, Bory Jenő unokája is örömmel várja a megnyitót – tette hozzá -, hiszen ezen a rendezvényen avatják fel a százoszlopos udvar új kivilágítását.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában