Zenei Nevelésért Díj

2023.05.16. 21:30

Idén is színvonalas esttel emlékeztek a zenei nevelés nagy alakjára Fehérváron (galéria)

Koncerttel és díjátadóval emlékeztek meg a 102 éve született Mihályi Gyuláné Eszti nénire, kedden este a Szent István Művelődési Házban.

Hajdú Marianna

Fotó: Simon Erika / ÖKK

A művelődési ház nagyterme zsúfolásig telt az egykori tanítványokkal, kollégákkal, családtagokkal és Eszti néni tisztelőivel kedden este. A rendezvényen részt vett Brájer Éva, Székesfehérvár Kulturális ügyek tanácsnoka, Lehner Zsolt alpolgármester, és Cser-Palkovics András polgármester, aki az eseményen ugyan szülői minőségben vett részt, de Spányi Antal megyés püspök mellett az egyik védnöke volt a hangversenynek. A minden évben Eszter nap tájékán megtartott hangverseny, tisztelgés Mihályi Gyuláné Eszti néni, a székesfehérvári zenei nevelés meghatározó alakjának emléke előtt, akinek gyermekei hívták életre 2007-ben a Zenei Nevelésért Alapítványt. A hangverseny egyben alkalmat is teremt az alapítvány elismerésének, a Zenei nevelésért Díj átadásának.A hangversenyt és egyben díjátadót a Zenei Nevelésért Alapítvány Fanfárja indította, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei előadásában.

Kneifel Imre, zenei vezető köszöntőjét követően a Szent Kristóf Ház zenei csoportja zenélt. Előadásukban a Mary Lynn Lightfoot: Dona nobis parcem és Kodály Zoltán: Háry János intermezzo-részletét hallhattuk. 
"A Székesfehérvár városában hosszú időn keresztül végzett, a kodályi szellemi örökségben gyökerező kimagasló zenei nevelő munkájáért és a zenei közéletet segítő tevékenységéért" idén Magyarné Tima Zsuzsanna, Endl László és Hartyáni Judit részesült elismerésben. 
Az est folyamán felléptek még a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 10. osztályos növendékei, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola gyermekkara és 9. osztályos kamarakórusa, valamint a Fejér Megyei Szent György Kórház Kórusa.

Fotó: Simon Erika / ÖKK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában