A kísérletek sem maradnak el

2023.04.20. 07:30

Tehetségek napja a soponyai Zichy János Általános Iskolában

Idén sem marad el a természettudományi tehetségnap az iskolában. Diáktársaik mellett a szülők is megleshetik, miben jeleskednek a szakkör legjobbjai.

Hajdú Marianna

Tehetségnapra készülnek a soponyai általános iskolában

Forrás: Zichy János Általános Iskola

Az iskola egy akkreditált kiváló tehetségpont, ahol kiemelt terület a tehetséggondozás. Tehetségfejlesztés területén az iskolában a természettudomány és a sport a két fő irány, tudtuk meg Hollósi Lászlónétól, az intézmény vezetőjétől.

Az iskolában működő tehetséggondozó szakkör a 6-7. osztályos tanulók részére kínál lehetőséget a tehetségek kibontakozásában. Ebben a félévben, a víz illetve a levegő témakört dolgozták fel a gyerekek a szakkör során, ahol egyébiránt kísérleteket is végeztek. Az előadásokból PPT-ket állítottak össze az előadó diákok, amiket április 27-én, a tehetségnapon mutatnak majd be, miközben természetesen a kísérleteket sem hagyják majd ki előadásaikból. 
A tehetségnapon nem csak diáktársaik előtt mutatják be tudásukat a tanulók, de az oktatási hivatal munkatársai mellett szüleik sem maradnak ki a bemutatóból.

Az előző évekkel ellentétében idén elmarad a napot követő fórum, ahol a szülők kaphattak a tehetségekkel kapcsolatos információkat, évenként más-más témában.

A napot a Mechanikai szerkezetektől az automatákig című előadásával, Tóth István fizika-technika-informatika szakos mesterpedagógus, a Vasvári Pál Általános Iskola tanára zárja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában