Ne fesd az ördögöt a falra, csak ha tudod, hogyan csináld!

2023.04.25. 19:14

Kreatív alkotások töltötték meg a Kodály tetőterét

Fehérváron nem csak festették de, még ezer módon alkották meg a híres magyar szólásokat, közmondásokat. És ennek a fele sem volt tréfa!

Hajdú Marianna

A pályázatra 15 iskolából 194 alkotás érkezett

Forrás: Fehér Gábor/FMH

Felső tagozatos és középiskolás diákok részére hirdette meg a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola pályázatát, mely először a diákokat állította kihívások elé, majd a beérkezett alkotások láttán, a bírálókat is.
Szólások és közmondások képi és térbeli megjelenítése volt a feladat, amire 194 mű készült el, egytől egyig a gyerekek fantáziáját dicsérve.

20230425 Székesfehérvár,, Kodály iskola, AMI pályázat, rajz, festmény, kiállítás, díjkiosztó. Fotós: Fehér Gábor fG Fejér Megyei Hírlap
A feladat először a gyerekeket állította kihívás elé, majd a beérkezett alkotások, kreatív megoldások, a zsűrit hozták nehéz helyzetbe
Forrás: Fejér Gábor/FMH


A pályaműveket A3-as méretben, illetve 30 x 30 centiméteres térplasztikában kellett a tanulóknak elkészíteni. 
A díjkiosztó ünnepségre kedden délután került sor az iskola tetőterében, amelyet szakmai fórummal is egybe kötöttek, melyen a Székesfehérvári POK szaktanácsadója, Pánczél Anna ad tanácsokat az érdeklődő pedagógusoknak. A pályázat gazdái Novák Edit, a Művészeti Iskola vezetője és Szaniszló Ágnes, az iskola tanára voltak. A beérkezett produktumokból, 98 darab alkotás kapott helyett a folyosón berendezett kiállításon. A festészeti, grafikai, térplasztikai műveket, Szűcsné Novák Mária tűzzománc művész, Bokros Judit költőnő és Sebestyén András festőművész szakmai zsűrije véleményezte. 

A meghirdetett pályázatnak és a belőle létrejött kiállításnak nem csak a gyerekek ügyessége és a kreativitásának megnyilvánulása volt a fő irány. Hagyományteremtő szándék is lapult a tervek között. Ferschné Várnai Tímea, az intézmény vezetője elárulta, hogy szeretnének félévente kiállítást rendezni, ezzel is bemutatkozást biztosítani azoknak a tanulóknak, akik a festészet, grafika és a kisplasztika iránt érdeklődnek. A hiánypótló feladatot, szeretné az iskola magára vállalni és útjára indítani, a most megnyitott tárlattal.

A képzőművészeti pályázatra 15 iskolából készültek a diákok:

1. Ciszterci Szent István Gimnázium
2. Felsővárosi Ált. Isk.
3. Gárdonyi Géza Ált. Isk.
4. Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
5. Móri Dr. Zimmermann Ágoston Magyar-Angol Két Tanítási
6. Móri Radnóti Ált. Isk.
7. Móri Szent Erzsébet Római Katolikus Ált. Isk.
8. Pákozdi Nemeskócsag Ált. Isk.
9. Reményik Sándor Református Ált. Isk. Vértesacsa
10. Sárszentmiklósi Ált. Isk.
11. Seregélyesi Baptista Ált. Isk. és AMI.
12. Talentum Ref. Ált. Isk.
13. Tóvárosi Ált. Isk.
14. Zentai Úti Ált. Isk.
15. Zöldliget Magyar-Angol Kéttannyelvű Baptista Ált. Isk. és Gimnázium


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában