Kérdezd a Zeneszerzőt

2023.04.14. 10:43

Interaktív koncerttel emlékeznek a nemrég elhunyt Tallér Zsófia zeneszerzőre

A fehérvári esemény a Zeneakadémián április 15-ére hirdetett Sofianetta Fesztviál – Tallér Zsófia Nemzetközi Zeneszerzőverseny felvezetője, melyen a nemrég elhunyt zeneszerző és tanítványai darabjai is felcsendülnek.

Héjj Vivien

Különleges koncertélménnyel várják a zenekedvelő közönséget április 14-én az ARSO Székházában

Fotó: Fehér Gábor / FMH-Archív

A Kérdezd a Zeneszerzőt! sorozat második előadása alkalmával a nemrég elhunyt zeneszerző, Tallér Zsófia előtt tiszteleg a szakma az ARSO Székházában. A program interaktív koncertélményt kínál a zene szerelmeseinek, az esten Tallér Zsófia és tanítványai darabjait hallhatja a közönség.

A koncert után a jelenlévők Dobri Dániel zeneszerzőt, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar kortárs-vezetőjét kérdezhetik, aki szívesen válaszol a feltett kérdésekre mesteréről, annak tanítványairól, zenedramaturgiáról és színpadi zenéről egyaránt.

Az április 14-én, pénteken 19 órakor kezdődő koncert az idén először megrendezett Sofianetta Fesztivál – Tallér Zsófia Nemzetközi Zeneszerzőverseny keretében valósul meg. Az esten első alkalommal hallhatja a közönség a zeneszerzőverseny nyertes pályaművét. A programon közreműködik Rajk Judit énekművész, Dobszay-Meskó Ilona Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző és karmester, valamint Tóth Sára Rebeka fagottművész. Vezényel: Dobszay Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában