Ingyenesen megtekinthető

2023.04.30. 19:30

A Föld adja a jelenleg is futó bélyegkiállítás témáját

Mára már mondhatni rendszeres az együttműködés a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör és a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár között. Ezúttal a Föld Napja alkalmából készítettek bélyegkiállítást.

Baráth Eszter

Fotó: Baráth Eszter

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár épületében ingyenesen tekinthető meg az a kiállítás, amely különleges bélyegeket sorakoztat fel. Föld a bélyegeken – ezzel a címmel nyitották meg a tárlatot, ahol az űrhajózást ábrázoló bélyegektől a virágokkal díszítettekig számos olyan téma és illusztráció megjelenik, amely valamilyen formában a Földhöz kapcsolódik.

A tárlatnak otthont adó intézmény igazgatója, Szilvási-Grund Helga kérdésünkre elmondta, a bélyegkiállítások már szinte rendszeresek a művelődési házban. – Gyermekcsoportok is rendszeresen látogatják ezeket a kiállításokat. Egy ingyenes program keretében mesélünk nekik arról, mik is azok a bélyegek, mire használták ezeket, hiszen ez a generáció már nem biztos, hogy tudja ezekre a kérdésekre a választ – fogalmazott Szilvási-Grund Helga.

A Föld a bélyegeken című kiállítást május 26-ig, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár nyitvatartási idejében bárki ingyenesen megtekintheti, ha pedig valaki a Városi Bélyeggyűjtő Körhöz szeretne csatlakozni, akkor minden páros héten szerdán, 16:00 órától felkeresheti őket összejöveteleiken a VOKE Vörösmarty Művelődési Házban.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában