Frissen Fejérből

2023.03.06. 18:38

Megnyílt a Derkovits Kör legújabb tárlata

A képzőművészeti közösség legújabb tárlata hétfő délután nyílt meg a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A tárlatot március 30-ig látogathatják az érdeklődők.

Héjj Vivien

Szívvel-lélekkel készítették kiállított festményeiket a Derkovits Kör tagjai

Fotó: Nagy Norbert

Az 1957-ben Áron Nagy Lajos, Munkácsy-díjas festőművész által alapított Derkovits Képzőművészeti Kör a megye legrégebb óta működő és egyik legrangosabb művészeti közössége. A kör tagjainak legújabb tárlatát Karóczkay Ottó festőművész-tanár nyitotta meg.

– Ha az ember csak vissza tud emlékezni mindarra, amit már látott, akkor már sohasem henyél, igazából sosem magányos és nincs többé egyedül. – idézte Van Gogh gondolatait a Derkovits Kör vezetője.

– Az ő gondolatait erősíti a kör működése is: egy közösséghez való ragaszkodás, közös érdeklődés, baráti kapcsolatok, alkotói öröm és szabadság, együttműködés. Közel negyven képet láthatnak az érdeklődők a kiállításon. A rajzkészség és a tehetség mértéke változó az itt kiállító alkotóknál. Nagy előnyt jelenthet az előképzettség, a festéssel való foglalkozás megkezdésének időpontja és sok más egyéb tényező. A sok gyakorlás, az alázatos hozzáállás, a szorgalmas, elmélyült munka azonban mindezt kiegyenlítheti. – tette hozzá Karóczkay Ottó.

A többek között csendéletet és természeti képeket megjelenítő tárlat látogatói Dombi Vera, Deák Katalin, Tóth Magdolna, Vágola Edit és Baksa Ádámné műveit tekinthetik meg március 30-ig az intézmény nyitvatartási idejében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában