Nekik már most játék a nyelv

2023.03.29. 16:24

Megküzdöttek egymással a VilágnyelvÉsz csapatok a Hétvezérben

Olyan gyerekek versenyeztek, akiknek az idegen nyelv már általános iskolában sem idegen. A Hétvezérben tartott tanulmányi versenyen 111 tanuló dolgozott 37 csapatban, hogy feljusson a kategóriánként felállított dobogóra. A viadal szabályai megújultak, de a gyerekek lelkesedése a régi volt.

Palocsai Jenő

A leginkább német nyelvű csapatnevek közül kitűntek a Csókai Csókák, akik német nemzetiségi iskolából érkeztek Csókakőről

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Szerdán délután rendezték meg a VilágnyelvÉsz idegennyelvi versenyt a Hétvezér Általános Iskolában. Az intézmény igazgatója Nagyné Mészáros Beáta kérdésünkre elmondta: -Idén megváltoztattuk a versenyt struktúráját. Korábban volt egy írásbeli fordulója a megmérettetésnek és onnan a legjobb 6 csapatot hívtuk kategóriánként szóbelire. Most megújítottuk ezt egy kicsit, így minden jelentkezést elfogadtunk és valamennyi csapatot behívtunk. A verseny maga három részből áll, az egyiket nevezhetjük elődöntőnek is, ahol előbb hallás utáni szövegértési, majd kahoot feladatok vannak. Ezt követően egy szóbeli beszélgetésre mennek a csapatok. 

Így tevődik össze három részből a verseny és a kapott pontokból alakul ki a verseny végeredménye. A Hétvezérben 111 versenyző jelent meg, három fős csoportokat alkotva. A 37 csapat kategóriákra van bontva, hiszen 5-6, illetve 7-8. évfolyamosok küzdenek egymással angol és német nyelvterületen. 

Arra a kérdésre, hogy mit kapnak a győztesek, az intézményvezető elmondta: -Részben a kiadók, részben pedig a tankerület szponzorálta a versenyt. Idegennyelvi kiadványokat kapnak a legjobbak, rövidített olvasmányokat, tollat, apróságokat. A verseny célja, hogy a gyerekek körében népszerűsítsük, erősítsük az idegen nyelvű olvasást. Ezért mindig vagy egy idegen nyelvű olvasmányt dolgozunk fel, vagy egy adott témakör alapján születnek a feladatok. 

A kiadók jóvoltából minden kategóriából az első három csapat lesz díjazott, de a többiek is kapnak oklevelet.

Fotós: Nagy Norbert / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában