Kiállításmegnyitó

2023.03.31. 11:54

Kövessék a fényt a Petőfi Művelődési Központban!

Kövesd a fényt! címmel nyílik meg Szottfried Zsófia festő, tanár és Vincze József szobrász, költő közös kiállítása kedden Bicskén a Petőfi Művelődési Központban.

BB

Vincze József szobra Dunakeszin

Fotó: kozterkep.hu

„Amikor megzabolázatlan áramlásba fognak az emlékek, gondolatok, és, igen! A félelem. Hát eszelj ki belőlük tréfát! Olyan igazit, amin mások is nevethetnek! (…) Ilyenkor kerül a vászonra az, „ami nem tapintható, a belső világ, maga valóságában, a képzelet lehetségességével.” – írja az alkotás folyamatáról Szottfried Zsófia, akinek művei többségében gazdag, élénk színvilággal és elgondolkodtató, erős jelenetekkel tárulnak a néző szeme elé. 

A kétdimenziós alkotások mellett Vincze József szobrait – ha úgy tetszik, háromdimenziós alkotásait – lehet megtekinteni a kiállításon. Neki köztéren is áll munkája: Dunakeszin Attila, hun király szobra az ő keze munkáját dicséri.

A kiállítás megnyitóját április 4-én kedden 18 órakor tartják. A tárlat a művelődési központ nyitvatartási idejében, április 22-ig tekinthető meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában