Minősítő hangverseny

2023.02.28. 20:00

Kórusok, kamarakórusok és énekegyüttesek jelentkezését várják a vármegyei versenyre

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA Ifjúsági Énekkari és Zenepedagógiai Szakbizottsággal együttműködve hirdeti meg az Éneklő Ifjúság hangversenyt a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ – adta hírül a fehérvári intézmény.

Héjj Vivien

Hamarosan ismét bemutatkozhat az éneklő ifjúság - képünk 2020-ban, a Pesovár-verseny döntőjekor készült

Fotó: Fehér Gábor

A szervezők Fejér vármegyei általános és középiskolákból, valamint egyetemekről várják a jelentkezőket – kórusokat, kamarakórusokat, énekegyütteseket. A hangverseny legfontosabb célja, hogy a gyermekek átéljék a közös éneklés felemelő érzését és közösen dolgozzanak annak érdekében, hogy a választott dal, dallam a lehető legtisztábban szólaljon meg.

A hangversenyen zsűri méltatja, értékeli a produkciókat, javaslataikkal továbbra is segítik a karnagyok munkáját, valamint az idei évben minősítéseket is osztanak. A kórusok idén két szekcióba jelentkezhetnek attól függően, hogy milyen tematikájú programot szeretnének bemutatni.

A kórusok, kamarakórusok és énekegyüttesek a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ weboldalán keresztül, a jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével jelezhetik részvételi szándékukat március 27., hétfő 18 óráig.

A kórustalálkozó helyszíne és időpontja: a Malom utcai Táncház, április 26., szerda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában