Rendhagyó bűnügyi vígjáték

2023.02.15. 07:30

Célegyenesben a városházi premier, érkezik a Tizenkét dühös ember

Rendhagyó premierre készül a Vörösmarty Színház társulata: a színház átmeneti bezárása alternatív lehetőségeket nyitott a teátrum előtt, így február 25-én a székesfehérvári városháza dísztermében mutatják a Reginald Rose bűnügyi játékát.

Héjj Vivien

Fotó: Erdélyi Teréz

Kedden délelőtt elkezdődött a bemutatót megelőző tíz napos próbafolyamat, így a városháza díszterme immáron nemcsak a megyeszékhelyet érintő fontos döntések meghozatalának színhelye, ugyanis itt válik kerek egésszé Cserhalmi György legújabb rendezése.

Mint arról már lapunk hasábjain és portálunkon is beszámoltunk, a megemelkedett energiaköltségek miatt időszakosan bezárta kapuit a Vörösmarty Színház. A nyitás már közeleg, március 1-jétől újra megtelnek a széksorok, ám a kultúrakedvelő közönség addig sem marad színház nélkül. A fenntartó önkormányzat felajánlásának köszönhetően alternatív játszóhellyé válhatott a városháza díszterme, melyet már birtokba is vettek az előadás alkotói és szereplői.

Cserhalmi György
Fotós: Erdélyi Teréz

A korábbi tervek szerint a premiert további hat-hét előadás követi, ám ez a szám érdeklődés függvényében változhat. S ha már érdeklődés, itt érdemes megjegyezni, hogy a Tizenkét dühös ember februári előadásaira rekord gyorsan, gyakorlatilag pillanatok alatt elfogytak a jegyek.

Fotós: Simon Erika / ÖKK

A bűnügyi vígjáték műfajába sorolt történet szereplői esküdtek, akiknek egy gyilkossági ügyben kell döntést hozniuk. Vajon a fiatal fiú tényleg megölte az apját? Valóban bűnös? Az esküdtszék döntését február 25-én láthatja a premier közönsége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában