Frissen Fejérből

2022.12.27. 09:58

Winter walk - téli hangulatú zene Möntör Mátééktól

Möntör Máté jazzgitáros és alkotótársa, Horváth Cintia (S ï n t h ï a) jazzénekes friss albummal kedveskedett az év vége és karácsony alkalmából a jazzkedvelőknek.

Bokros Judit, FMH

A páros első közös lemeze idén jelent meg to dreamers and their dreams címmel, ezt követte hamarosan a Winter walk, amelyre a csákvári kötődésű Máté hét szerzeményt komponált. 

Amint azt a zenésztől megtudtuk: a lemez alapvetően angolul szólal meg, azonban két magyar szöveg is helyet kapott rajta. Hat dalhoz Csernus Szilvia alkotta a szöveget, a Veled lenne nyár című szerzemény sorait pedig ketten írták Cintiával. Témáját tekintve karácsonyi és téli hangulatú dalok hallhatóak az albumon.

Máté a lemez apropóján vette észre, hogy szinte alig hallgat vagy játszik magyar nyelvű jazzt. Eddigi munkáiban számára ez a stílus elsősorban instrumentális zenét vagy angol nyelvű dalokat jelentett. Most azonban megtetszett az ötlet, hogy bizonyos szerzeményei magyarul szülessenek, így várhatóan a jövőben is többet foglalkozik majd ezzel.

Winter walk lemezen vendégük volt Fekete-Kovács Kornél, aki szárnykürttel színesítette az Átutazó című balladát. A trióban előadott dalról live session videó is született:

A szeptember végén rögzített lemez december elejétől érhető el a digitális zenemegosztó platformokon.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában