Gratulálunk!

2022.12.04. 13:17

Ők lettek Fejér megye legjobb versmondói

Harminckettedik alkalommal tartotta meg a Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola a megyei szavalóversenyt a napokban - tájékoztatta a feol.hu-t Makainé Vida Bernadett intézményvezető.

Horváth-Buthy Lilla

Bobory Zoltán a középiskolai kategória győztesének adja át a díjat: Nemes János / Mór - Táncsics Mihály Gimnáziumból

Forrás: az iskola

Fotó: FMH-archív

Közel hatvan jelentkező mérte össze tudását, akik három kategóriában (alsó tagozat és felső tagozat, valamint középiskolás) versenyeztek. Színművész, irodalmár, irodalomkritikus, tanító és tanár is döntött a zsűriben arról, hogy ki legyen 2022-ben Fejér megye legjobb szavalója.

A zsűri tagja volt Bobory Zoltán, a Vörösmarty Irodalmi Társaság elnöke, Adorján Viktor, az irodalomtudomány doktora, író, rendező, Bakonyi István irodalomtörténész, író, kritikus, főiskolai tanár, a Csoóri Sándor Társaság elnöke, Nagy Péter színművész, a Vörösmarty Színház társulatának tagja, Buriánné Tarró Edit Erzsébet, a Vörösmarty Megyei Könyvtár igazgatója, Heiter Tamás költő, középiskolai tanár, Nagyné Takács Krisztina, magyar szakos tanár, Bárdfalvi Erika magyar szakos tanár, Gáborfi Balázs költő, tanító.

És akkor most álljanak itt az idei legjobbnak talált szavalók nevei.

Alsó tagozat: 

Első lett Mohácsi Levente, második helyezést ért el Bori Máté Noel, a dobogó képzeletbeli harmadik fokára Kaltenbach Bence Károly léphetett. Különdíjat kapott: Cerveira-Fülöp Helena.

Felső tagozat:

A zsűri döntése alapján Vagyon Réka volt a legjobb, őt követte Czombál András, harmadik lett Boros-Szabó Boglárka. Különdíjat adott a zsűri Nóti Benedeknek.

Középiskola:

Nemes János lett a kategóriagyőztes, második helyezést ért el Béres Róza, bronzérmes lett megosztva, Takács Hanna és Török Laura. Különdíjat is ítéltek, mégpedig Makkos Illés Marcellnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában