Frissen Fejérből

2022.10.29. 12:30

Rémisztő dolgok történtek Dégen (galéria)

Percről percre egyre több denevér lepte el a faluközpontot.

Szanyi-Nagy Judit

A legnépszerűbb a boszorkányjelmez volt

Forrás: Mudri Erzsébet

Pánikra azonban semmi ok: ezek a denevérek valójában emberek voltak, ahogyan a boszorkány, a vérfarkas és a csontváz is. Halloweeni mókát szervezett ugyanis az önkormányzat és a Dégi Festetics Művelődési Ház és Könyvtár, Mudri Erzsébet vezényletével. 

A szervezőtől megtudtuk, október 28-án, pénteken 15 órától várták főképp a helyi gyermekeket a körülbelül három órán át tartó borzongásra. A mintegy hatvan résztvevő egy része otthon előzetesen elkészítette töklámpását, amelyet aztán a helyszínen megversenyeztetett. Három kategóriát jelöltek ki a szervezők: a legfélelmetesebbet, a legötletesebbet és a legszélesebbet értékelték. A nyertesek külön ajándékot kaptak – hozzátéve, végül persze senki nem ment haza üres kézzel. A kapott csomag tök alakú kerámia mécsestartót és csokit tartalmazott, a helyezettek pedig még bonbont is kaptak.

Hasonló volt a helyzet a jelmezek esetében is, ahol azonban a legfélelmetesebb és a legötletesebb mellett a legvagányabbat keresték. Utóbbi egy vámpírjelmez volt, míg a legfélelmetesebb jelmez címét a múmia, a legötletesebbét pedig a denevérlány vihette haza. Apropó, hazavitel: a közösségi színtérhez hozott tökök végül helyben maradtak, azokat több hétre kiállítják a településközpontban, így bárki csodájukra járhat.

Az esemény idején a fiatalok és a felnőttek sütőtököt, zsíros kenyeret és forró teát fogyaszthattak, arcfestést készíthettek, valamint a résztvevőknek a Margaréta Nyugdíjasklub hat tagja egy boszorkánytánccal is kedveskedett. Emellett egy szelfipont segítette a hangolódást: szellemek, műpókháló, pókok és tökök ölelésében fotózkodhattak az arra vállalkozók.

Képekben elmesélve:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában