Lételemük a hagyományőrzés

2022.10.06. 17:00

Fehérvárra is ellátogat a NaTE

A Nagykarácsony Testvértelepüléseiért Egyesület, azaz a NaTE eseménydús napokon van túl, de a következőkben sem panaszkodhatnak.

Kecskés Zoltán

Fotó: Balogh Tamás

Mint azt tudjuk, szívügyük a hagyományőrzés és ennek a jegyében élik mindennapjaikat. Szekeres Béláné Erzsébet, a NaTE vezetője egy kis beszámolóval kedveskedett portálunknak.

– Szeptember 3-án részt vettünk a Kárpát-medencei magyar zenészek találkozóján a horvátországi Kórógyon, majd szeptember 24-én a nagykarácsonyi ifjúsági klub szervezésében megtartott Nagykarácsonyi Szüreti fesztiválon, ahol a dunavecsei Levendula néptánccsoport is csatlakozott hozzánk mint baráti társaság. Hihetetlen napok voltak és nem lehetünk eléggé hálásak – kezdte a közelmúlt eseményeivel, majd a jövőről is megosztotta a terveket.

– Holnap, azaz pénteken pedig Kórógyról látogat hozzánk egy kisebb csoport, akikkel felkeressük a seregélyesi tájházat, ahol helyi kézműves szakkörösökkel kezdünk kapcsolatépítésbe, megnézzük eddigi munkáikat, ötleteket gyűjtünk, tapasztalatokat cserélünk. Innen Székesfehérvárra megyünk, ahol sétát teszünk a történelmi belvárosban és ellátogatunk a Hetedhét Játékmúzeumba. A délután további részében Nagykarácsonyba visszaérkezve egy korai zenés vacsorára invitáljuk a kórógyiak mellé a nagykarácsonyi Vadvirág Nyugdíjas Klub tagjait az idősek világnapja alkalmából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában