Aranybulla-emlékév

2022.10.10. 16:00

Bábos mese az államalapításról az Aranybulla Könyvtárban

No, hogy is volt annak idején az az államalapítás? És mit jelent pontosan az állam, meg az ország? Hétfőn a gyerekek játékos formában, bábelőadáson hallhattak minderről.

Bokros Judit

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az Aranybulla Könyvtár sokszor örvendezteti meg az ifjakat színvonalas előadásokkal. Ez alkalommal a szombathelyi Mesebolt Bábszínházat hívták meg, hogy az Aranybulla-emlékévhez kapcsolódva bemutassák a „Királyok könyve” sorozatukból a Történetek István királyról című epizódot. 
Közönségként a Zentai Úti Általános Iskola 4.a osztálya érkezett, amelynek tagjai előtt nagyjából húsz percben, síkbábos papírszínházi előadás formájában elevenedett meg például az, hogyan alapította István az államot, mi történt előtte, és milyen fontos törvényeket hozott. Lukács Gábor bábszínész ehhez Szálinger Balázs költő, író szövegét használta fel. 
A humoros, ugyanakkor ismereteket is tartalmazó előadás után a gyerekek kézműves foglalkozás keretében elkészíthették maguknak a magyar koronát. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában