Paál István Országos Amatőr Színjátszó Fesztivál

2022.10.22. 12:00

Tizedik alkalommal rendezik meg az amatőr színjátszók fesztiválját Fehérváron

Jubileumi évfordulóhoz érkezett a Paál István Országos Amatőr Színjátszó Fesztivál. Október utolsó hétvégéjén több társulat is bemutatkozik a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban.

Baráth Eszter

Fotó: FMH-Archív (Pesti Tamás)

Több éve hagyomány az ország amatőr színjátszóinak körében, hogy egy fesztivál keretében Székesfehérváron is találkoznak. Az idei már a tizedik alkalom, hogy a megyeszékhely otthont ad a Paál István Országos Amatőr Színjátszó Fesztiválnak.

A Matolcsi Miklós Kulturális Egyesület által életre hívott fesztivál célja, hogy az amatőr színjátszóknak bemutatkozási lehetőséget biztosítson, ezzel együtt pedig a résztvevő csoportok meg is mérettethessék magukat. Jelentkezőket az ország bármely pontjáról és a határon túli magyar területekről is vártak. Sokan éltek is a lehetőséggel.

Október 29-én és 30-án a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban összesen 14 előadást tekinthetnek meg díjmentesen az érdeklődők. A székesfehérvári társulatok mellett százhalombattai, budapesti, pápai és pesthidegkúti csoportok is színpadra lépnek majd.

Szakmai beszélgetés keretében minden előadást értékel majd a zsűri, akik amellett, hogy tanácsokkal látják el a részvevőket díjakat is osztanak. Az első három helyezett mellett elismerik a legjobb rendezést, a legjobb előadót és a legjobb kezdő előadót is.

A hónap utolsó hétvégéje tehát valódi színházi kavalkádot hoz Fehérvárra, hiszen közönség különböző témájú darabokat láthat majd különböző korosztályú előadók tolmácsolásában.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában