Vetélkedő

2022.09.21. 12:37

II. Andrásból is jól "vizsgáztak" a fehérvári nyugdíjasok (videó, képgaléria)

Az elmúlt kilenc év mintegy lezárásaként rendezte meg az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület az Árpád-ház elnevezésű történelmi vetélkedőt a székesfehérvári Hiemer-ház báltermében.

Borsányi Bea

Az első körben minden csapat tökéletes választ adott a kérdésekre

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Hat felkészült, lelkes csapat, egy játékvezető, háromtagú zsűri, 30 másodperc válaszidő. Egy szóval: profi rendezés. Ez jellemezte a kedd délelőtti döntőt, amelyet II. András és a 800 éve általa kiadott Aranybulla témakörre építettek fel. A remek szervezés és lebonyolítás egyáltalán nem meglepő, hiszen a 2013-ban indult vetélkedősorozat – amelyből csak a koronavírus miatt maradt el két rész – alatt elegendő tapasztalatot szerezhettek a rendezők és persze a versenyzők is. 

- Az idei évben az eddig elszokottaktól eltérően nem rendeztünk elődöntőt, a csapatok önkéntesen jelentkezhettek a versenyre. Azok jöttek össze egyébként, akik az előző megmérettetéseken általában az első három hely valamelyikén végeztek – jegyezte meg Csetényi Attiláné, az egyesület elnöke, aki emlékeztetőül elmondta: az évek folyamán a vetélkedő középpontjába a jelentősebb Árpád-házi királyok személyét, uralkodását állították, de a csapatok arról is számot adtak, ki mennyit tud Székesfehérvár, illetve a városrészek történelméről. A fehérvári nyugdíjasok minden évben nagy lelkesedéssel vettek részt a versenyben, amelyre rendre alaposan felkészültek. 

Ezúttal helyezéstől függetlenül minden csapatot jutalmaztak, a résztvevők az oklevél mellett egy-egy könyvutalvánnyal lettek gazdagabbak. A nyugdíjasklub elnöke azt is elárulta, az Árpád-házi vetélkedők sora lezárult, de szeretnék, ha jövőre az Anjou-házzal, illetve a vegyesházi királyok korszakával újabb versenysorozatot indíthatnának.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában