Frissen Fejérből

2022.09.14. 20:56

A szerelem győzedelmeskedett Feketehegy-Szárazréten (képgalériával)

Jelképes összegért, mindössze kétszáz forintért szórakozhatott az, aki szerda este a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szabadtéri színpadához látogatott.

Szanyi-Nagy Judit

Amikor a szerelem győzedelmeskedik a bosszúvágy fölött

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Déryné Program támogatásával létrejött színházi esten a Gül baba című zenés darabot adták elő az érdeklődőknek 19 órai kezdettel. A főbb szerepekben Egri László (Gül baba), Dezső Ágota (Leila, a lánya), Szaszák Zsolt (Gábor diák), Öller Roland (Mujkó) és Szendy Szilvi (Zulejka háremhölgy) mutatkozott, a rendező Peller Károly.

A darab a török hódoltság idejét mutatta meg a nézőknek, pontosabban 1590-et, amikor Gül baba kertjéből Gábor, a diák – oldalán barátjával, Mujkóval – leszakít egy rózsát szerelmének, Leilának. A bonyodalom ezzel elkezdődik, hiszen Gül baba vallásának törvényei egyetlen rózsa leszakítását is halállal büntetik. A szomorú vég azonban mégsem következik be, mivel Gül baba szeretete lánya iránt erősebb, mint bosszúvágya a leszakajtott rózsa miatt.

A képre kattintva további képeket nézegethetnek az előadásról:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában