Augusztusi folkestek

2022.07.08. 07:10

A Királyi Napokon ismét lesz folkfesztivál

Augusztus 13–17. között, a Királyi Napokon ismét lesz folkfesztivál az Alba Regia Táncegyesület szervezésében.

Bokros Judit

A folkfesztivál programjaként tavaly például a Csillagkapu című dramatikus táncjátékot is láthattuk a Táncházban

Forrás: FMH-Archív

A közkedvelt, tömegeket vonzó, nemzetköziként indult és több mint két évtizedig így szervezett néptáncfesztivál az utóbbi két évben kissé átalakult a Covid miatt. Majoros Andor fesztiváligazgató avat be a részletekbe.

A külföldről meghívott csoportok helyett tavaly főleg hivatásos magyar együttesek, zenekarok szerepeltek az augusztusi eseményen a Táncházban, valamint a Zichy- színpadon. Amint azt Majoros Andor fesztiváligazgatótól megtudtam, ez idén sem lesz másként, egyelőre továbbra sem tudnak külföldi vendégeket hívni. S mivel gazdagabb lett a zenei program, ezért a rendezvényt már korábban átkeresztelték Királyi Napok Folkfesztiválra, amely a nemzetközi néptáncfesztivál utóda. A két fő helyszín a Zichy-színpad és a Táncház lesz. 

A tematika szerint az öt napban délutánonként gyermek-, illetve családi program várható, esténként a színpadon egy-egy táncegyüttes lép fel, a Táncházban pedig koncertek szerveződnek. Nézzünk is bele kissé a kínálatba! A szombati nyitónapon délután, a Királyi Játéktérben a Szedtevette Zenekar és Kneifelné Laczkó Krisztina szórakoztatja a családokat, majd a színpadon 19 órától az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola és a szeniorok lépnek fel. Őket 20 órától a Közép-Dunántúli Régió gálaműsora követi Pannónia szívében címmel, majd az Alba Regia Táncegyüttes minősítő produkciója zárja a táncos programokat. 

A Táncházban 22 órától a Góbé zenekar játszik, ugyanott, a Fészer Folkestek keretében 24 órától a Tilinkó zenekar húzza a talpalávalót. A színpadon vasárnap a Fitos Dezső Társulat, hétfőn a Duna Művészegyüttes, kedden a Magyar Állami Népi Együttes, szerdán a Jászság Népi Együttes szerepel, de jön Ferenczi György és a Rackajam, Pál István „Szalonna” és Bandája is. A Táncházban pedig lehet mulatni például a Cimbaliband, a Besh o droM, az Aurevoir, a Puszták Népe Front és a Galiba zenekar muzsikájára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában