Kiállítás

2022.06.01. 07:30

Transformers-szenvedély a Vörösmarty Könyvtárban

Robotok a könyvtárban címmel nyílt meg a Németh Zoltán gyűjteményéből rendezett kiállítás kedden a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában.

Hajdú Marianna

Különleges, átalakulásra képes, kultikus robotok ezek

Forrás: Fehér Gábor / FMH

A kiállítás témája a Transzformerek, amik olyan emberszabású robotok, amelyek azzal a különleges képességgel rendelkeznek, hogy járművé vagy állattá képesek válni. Történeteikről, küzdelmeikről, diadalaikról regények szólnak, filmek mesélnek. 

A Transformers játékok megszületése az 1984-es évre tehető, az amerikai Hasbro és a japán Takara Toys játékgyártók közös álmai. A játékok, a képregény, valamint a rajzfilmsorozat közös beindítása világszerte tette híressé a figurákat. 

A közel negyvenéves Transformerek nemcsak a gyerekek, de a gyűjtők körében is nagy népszerűségnek örvendenek. Néhány ritka darab igazi kincs a rajongók számára. 

A mára már passzív gyűjtővé vált Németh Zoltán kollekciója az 1984-es évektől egészen 2022-ig több mint 500 figurát foglal magába. A magángyűjteményéből egy válogatást állítottak ki. 

Gyűjteményének egyik leg­ikonikusabb darabja, egy Takara által kiadott főgonoszt megidéző díszdoboz is megtekinthető a könyvtárban, de megjelennek itt többek között óriás robotok, a mozik hősei, gonosztevők, akciómesterek is. 

A látványos figurák május 31-től egészen július 1-ig lesznek láthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában