Pénteken forgott utoljára

2022.06.25. 07:05

Ősszel mutathatják be Burján Zsigmond legújabb filmjét

Utolsó forgatási napjához érkezett pénteken a Szétszakítva című film, amely az emberi sorsokat és a nemzet gyászát taglalja az I. világháborút követően. Burján Zsigmond, a játékfilm forgatókönyvírója és rendezője lapunknak elárulta, hogy meghatározó jeleneteket vettek fel Vérteskozmán, ahol a Vörös Hadsereg Lenin-fiúinak ténykedését rögzítették.

Kecskés Zoltán

Az utolsó napjához ért a Szétszakítva című film forgatása

Forrás: Nagy Norbert / FMH

Mint ismert, a Csak még egyszer előre! című alkotás folytatásaként kerülhet a filmvászonra a Szétszakítva, amely az 1918. és 1920. június 5. közötti időszak eseményeit öleli fel. Azokról szól, akik túlélték a nagy háborút, nagyapáink, dédapáink és ükapáink megpróbáltatásairól, hogy mivel kellett megküzdeniük vis - szailleszkedésük során és mi történik akkor, ha valaki nem áll be önként a Vörös Hadseregbe. A Lenin-fiúk pedig tönkretesznek minden illúziót – erről szól többek között a vérteskozmai jelenetsor is – tudtuk meg Burján Zsigmond rendezőtől.

– Nagyon-nagyon hosszú munkának és göröngyös útnak értünk pénteken gyakorlatilag a végére. Több mint két éve kezdtük el a Szétszakítva című film munkálatait, számos helyszínen jártunk – MH Bakony Harckiképző Központ, Budenz-ház, Hiemer-ház, Magyar Vasúttörténeti Park –, aminek a végére rakhattunk Vérteskozmán a pontot. Nagyon komoly játékfilm alakult, amely ősszel kerülhet vászonra. A bemutatót, mint a film egyik elkötelezett és kiemelt támogatója, Székesfehérvár önkormányzata szervezi – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában