Június 19-én látható

2022.06.11. 11:00

Mesenép kicsiknek, nagyoknak - Új darabot mutat be az Alba Regia Táncegyüttes

Az Alba Regia Táncegyüttes legújabb, Mesenép című, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szóló darabjáról tartottak pénteken sajtótájékoztatót a Táncházban.

Bokros Judit

A koreográfiával arra törekedtek, hogy a tánc erősítse a gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló mondanivalót

Forrás: Nagy Norbert / FMH

A zenés, táncos produkció rendezője, dramaturgja és szövegkönyvírója Novák Péter, a koreográfusok pedig Majoros Róbert, a táncegyüttes művészeti vezetője, valamint Molnár Gábor. Majoros Róbert elmondta: az egész családnak szóló, szórakoztató, ugyanakkor értékes előadást akartak létrehozni. 
Ehhez zeneszerzőként ifjabb Csoóri Sándort kérték fel, aki ugyan alapként a népzenéből indult ki, ám ki is lépett annak kereteiből. Így a zenében a rock and roll vagy akár a rock hangzása is tetten érhető lesz. Ifjabb ­Csoóri munkáját Cserta Balázs zenész segítette a stúdiómunkálatok terén, még színvonalasabb végeredményt létrehozva. A koreográfiában arra törekedtek, hogy a tánc erősítse a prózát. A viseleteknél is pusztán kiindulási alap a népi: Furik Rita és Majorosné Szabó Veronika igyekezett a tánchoz, a mesevilághoz jól alkalmazkodó öltözékeket kreálni. A Mesenép fontos népmesei elemekkel, humorral átszőve állt össze ismert mesékből átvett fontosabb tanítások, jelentősebb fordulatok összefűzésével, és három interaktív rész is van benne, amikor bevonják majd a gyermekközönséget. A nagyérdemű június 19-én, vasárnap 15 és 18 órakor tekintheti meg az előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában