Nadap és a Bence-hegy

2022.06.23. 07:10

A természet szépségei a kamera túloldaláról (képgalériával)

Négy évszak – Lenyomatok címmel hirdetett fotópályázatot az Aranyeső Alapítvány. A zsűrit is meglepte, hogy több mint kétszáz alkotás érkezett, melyek közül a kiemelkedő alkotások utcai tárlatként várják az érdeklődőket.

Héjj Vivien

Köteles Zoltán polgármester is részt vett a mintegy kétszáz, az ország minden tájáról beérkezett alkotás zsűrizésében

Forrás: Nagy Norbert / FMH

Nadap főterén és az egy kanyarral odébb található áruház parkolójának zöldterületén kaptak helyet azok az alkotások, melyek a zsűri döntése alapján érdemesek arra, hogy a nagyközönség is megcsodálhassa őket.

– Pályázatunk azt a célt szolgálta, hogy megmutassunk egy szeletet közösségünknek a természetből és az itt élő személyekből – ezért is lett Lenyomatok a pályázat címe, hiszen lenyomatokat hagyunk magunk után – fogalmazott Hátsági-Horváth Miklós, az alapítvány vezetője, aki Klotz Miklós fotográfussal, Simon Erika fotóriporterrel és Köteles Zoltán polgármesterrel szakmai és szubjektív szempontokat vegyítve értékelte a beérkezett mintegy kétszáz fotót.

A pályázat egyik fő célja volt a jelen – és majdan a jövő – dokumentálása Nadap és Bence-hegy vonatkozásában. A folyamatosan változó tájat is sikerült megörökíteniük a pályázóknak, s szebbnél szebb portrék is gyarapítják az utcai tárlatot. Portré kategóriában az első és a második helyezésnek járó elismerést Keresztes László Péter vehette át, a harmadik helyezett alkotás, amely egyébként megosztotta a zsűrit, Nagy Gábor munkája. Az épített és természeti környezet kategória legjobb alkotása egy veresegyházi pályázó, Cserháti Szabolcs kameráján át mutatja be a nadapi tájat. Második lett Keresztes László Péter alkotása, a „bronzérmet” Hajdú Szabolcs fotója érdemelte ki. A kiállítás három héten át várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában