Mi történt az Aranybulla hét másolatával?

2022.05.11. 10:00

Világhírű, akrobatikus: rendhagyó történelemóra fehérváron

„Ez itt Jobku és Dzsevu világhírű, akrobatikus történelemóraszínháza” – jelenti be a két tornadresszes alak, és máris megkezdődik a könnyedén informatív, szórakoztató produkció.

Bokros Judit

Jobku és Dzsevu megidézte II. András (vagy Endre…) király, Bánk bán és Gertrúd alakját is a központ aulájában

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Jobku és Dzsevu, alias Egger Géza (színész, író, rendező, színházi producer) és Lábodi Ádám (színész, 2012–2020-ig a Vörösmarty Színház tagja volt) ismerős lehet a dörzsölt, Királyi Napok programján edződött közönségnek. Ahogyan ismerős lehet az általuk létrehozott akrobatikus történelemóraszínház is, hiszen a Covidot megelőző években mindig az aktuális szertartásjátékhoz igazított témában, az adott királyt és korát bemutatva láthattuk a szórakoztató előadásokat. 

A szünet után először a nemrég rendezett Aranybulla pikniken léptek fel, most pedig a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori főépületében tekinthető meg az Aranybullához kötődő előadásuk felső tagozatos és középiskolai csoportoknak. A két alkotó mindig a tényekből kiindulva készíti el az újabb epizódot, amelyet színes fantáziával tesznek élvezetessé zenével, „akrobatamutatványokkal”, szkeccsjelenetekkel. Ami garantált, az a nevetés; ez látszott és hallatszott a kedd kora délutáni alkalommal is, amikor a Tálentum Református Általános Iskola egy osztálya nézte meg az előadást. 

Az aktuális részben a 13. század első harmadába, az Aranybulla keletkezésének időszakába nyerhetünk betekintést, és a két önjelölt, időutazó detektív annak is a nyomába ered, mi történhetett az Aranybulla hét hiteles másolatával… Az előadásokra májusban és júniusban még benevezhetnek az iskolák, amelyekhez a központ tájékoztatást küldött a lehetséges időpontokról. Megéri jelentkezni, mert a tényleg rendhagyó, szellemes produkció jó kiegészítője lehet az iskolai történelemóráknak…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában