Rengeteg programot kínál

2022.05.19. 20:20

A Bicskei Napokat 1979-től szervezik a hagyomány és a megújulás jegyében

Hat napon át színvonalas, értékes programok, kultúra, zene, koncertek és előadások, kiállítások, főzés, sport és sok-sok találkozó több helyszínen – mintha tízszer ennyi napig tartana.

Zsohár Melinda

Forrás: Pesti Tamás / FMH

Bár már hétfőn elindult, a 39. Bicskei Napok hivatalos megnyitóját csütörtökön délután tartották a frissen felújított Petőfi Művelődési Központban, varázslatos zenei élménnyel körítve. Takács József művelődésiház-igazgató köszöntötte a megjelenteket a hagyományőrzés és a megújulás jegyében, ami mindig is jellemezte a Bicskei Napokat, hangsúlyozta. Az első alkalom 1979-ben volt az akkor még nagyközség-járási központban, s látható, alig maradt ki esztendő, amikor elmaradt a jeles esemény– legutóbb a covid miatt kétszer. Most annál inkább újult erővel láttak neki a szervezésnek több, mint negyven év tapasztalatával, s a művelődési ház, a Kultúrkúria és a Bicske Szíve Park vasárnap estig várja valamennyi korosztályt a városból, s a környékről.

Bálint Istvánné polgármester első ízben nyithatja meg a rendezvényt városvezetői minőségében, s rövid beszámolót tartott Bicske elmúlt évekbeli fejlesztéseiről. Részt vett az eseményen Simon László Fejér megyei kormányhivatal elnöke, Petrin László főigazgató, valamint a bicskei illetőségű Pálffy Károly, megyei közgyűlési alelnök. A pályázatoknak, kormányzati és eu-s támogatásoknak köszönhetően 18,5 milliárd forint érkezett a városba, mondta Bálint Istvánné. Kiemelte, a pénzbeli fejlesztések mellett nagy öröm, hogy 2019-től napjainkig 359 kisbaba született, fiatal családok érkeztek a városba, biztos a jövő a régi mezővárosban. 

A Petőfi Művelődési Központ patinás épülete is megújult, a hajdani Turul vendéglőben működött a Bicskei Kaszinó, s bár az államosítása keserű emlék, 1952-től művelődési házként szolgálja a közösséget. Takács József elismeréseket nyújtott át Bálint Istvánné polgármester és Csörgöl Ákos alpolgármesterrel együtt azoknak, akik sokat tettek a helyi közösségért, illetve a művelődési házban – többek között Nagyné Szita Erzsébet nyugalmazott igazgatónak és a szintén nyugdíjba vonult Kiss Irén keramikus-kézműves közművelődési dolgozónak. A megnyitó zárásaként három ragyogó tehetségű zenész adott műsort, a magyar múlt ősi pogány és keresztény muzsikának és énekének ötvözésével: Bársony Bálint, Fekete Borbála és Elek Norbert sajátos stílusa egyszerre volt a zsigerekben ismerős és a lélekben a felfedezés erejével ható élmény.

 

Május 20.

10 óra Művelődési Ház - Öltöztessük fel a születésfát! Cseréplevelek az újszülöttek neveivel.

16 óra  Művelődési Ház – 50 éves a Béres csepp, előadást tart a feltaláló fia,  ifjabb Béres József

 

18 óra Bicske Szíve Park – Tésztaparty

18 óra a Készenléti Rendőrség zenakara muszikál

 

19 óra Szandi

21 óra Pápai Joci

 

Május 21. 12 óra Bicske Szíve Park - Hollywood street, filmforgatás élőben

16 óra Zizi Labor és a Veresegyházi Asszonykórus

17:30 Herceg Dávid

19:30 New Level Empire

 

Május 22. Bicske Szíve Park 14 óra Mészáros János Elek

Vadkerti Imre

16 óra Abradazabra és Keresztes Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában