Minden, ami tojás, ami húsvét

2022.04.11. 09:00

Megtartotta a Fehérvári Kézművesek Egyesülete idei tojásfestő maratonját

Április 9-én, szombaton tartotta a Fehérvári Kézművesek Egyesülete idei tojásfestő maratonját.

Hajdú Marianna

A kreativitás nem ismert határokat

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Minden, ami tojásfestés, díszítés és húsvéthoz kapcsolódik, régi, hagyományos technikával való tojásfestés, újszerű patchwork, vagy fonalas technika, azt ezen a napon reggel nyolc órától délután hatig minden érdeklődő és vállalkozó szellemű alkotó kipróbálhatta.

 

– Az elmúlt két évben a Covid miatt sajnos nem volt lehetőség, hogy megrendezzük ezt a hagyományos családi programunkat – meséli Szenczi Jánosné Zsuzsa, az egyesület elnöke.

 

– A rossz idő ellenére nagyon sokan látogattak el a tojásfestő maratonra. Voltak olyanok is, akik csak egy ebéd erejéig szakították meg a programjukat, és máris jöttek vissza. Jó volt látni, ahogy az apukák is tevékenyen részt vesznek az alkotásban. Készítettek nyuszit csuhéból, kiscsirkét, tyúkocskát varrtak vagy asztal- és ablakdíszeket gyártottak mindenféle természetes anyagból. Kartonból, papírból, ruhaanyagból vagy fából.

 

De olyan fantasztikus technikák is előkerültek, mint a berzselés vagy az írókázás.

 

– Apró kis kartonruhaanyag-darabokat vágnak, majd ragasztóval, vagy enyvvel bekenik a tojást, és felragasztják a kis darabokat a tojáshéjra, ez a patchwork technika. Készültek gyönggyel díszített tojások is, de volt, aki horgolt a tojásnak tartót. A műanyag tojásokat is megpróbáltuk feldíszíteni gombostűgyöngyök segítségével.

 

A kreativitás nem ismert határokat, tojástartók, nyuszik és csibék mellett a mézeskalácssütés volt a legnépszerűbb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában