Frissen Fejérből

2022.04.14. 09:56

Csillagkottából zengett a bársony bariton Polgárdiban

Kinyomtatott formában vagy akár kézírással is el lehetett helyezni kedvenc versünket a polgárdi városháza előtt felállított költészet napi versfalra. A dedikálással és zenés műsorral egybekötött könyvbemutatónak a polgármesteri hivatal díszterme adott otthont.

V. Varga József

Versfal a Városháza szomszédságában

Forrás: Zelenák Tibor

A nap folyamán zenés verseket is hallhattak a városháza elé érkező lakosok, a polgármesteri hivatal dolgozói ugyancsak kiragasztották kedvelt költeményeiket. A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben a településen is megemlékeznek e jeles évfordulóról. 

Ütő-Dávid Lenke Csillagkottából zengő bársony bariton című művét néhai férjéről, Ütő Endréről, a Liszt Ferenc-díjas operaénekesről, a Magyar Állami Operaház volt igazgatójáról, a keramikus művészről, egy igaz magyar emberről írta. A másik kötet, az önéletrajzi elemekből és visszaemlékezésekből álló írás Egy bihari fata életei címmel jelent meg. 

Ütő-Dávid Lenke és Kováts Kolos 
Forrás: Zelenák Tibor

A rendezvényen a könyvek méltatása, bemutatása mellett igazi zeneirodalmi élményben lehetett része a nagyérdeműnek. A magas színvonalú produkciókról Kováts Kolos Kossuth-díjas operaénekes rendkívüli basszus hangjával, Vasvári Tamás zongoraművész virtuóz játékával, Gabrieli-Kiss József énekművész lágy tenor áriájával és Kissné Révfalvi Andrea szívet szorító hegedűjátékával gondoskodott. Verset szavalt Pintér Marcell és Zelenák Tibor. Az i-re talán az tette fel a pontot, hogy a régen volt bársony bariton is betöltötte a termet: az egykori lemezfelvételről ugyanis Ütő Endre hangja is megszólalt. Zárásként a szerző, Ütő-Dávid Lenke dedikálta a köteteket. 

A könyvbemutatón képviselőkön, zeneszerető lakókon, volt és jelenlegi pedagógusokon kívül részt vett a 95 éves Fehér József, táci néptanító karnagy és Nyikos László, Polgárdi polgármestere is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában