500 zsűrivel

2022.04.23. 11:00

Az Aranybulla emléke előtt tisztelegnek a Királyi desszertversenyen

A Székesfehérvári Turisztikai Kft. és a város önkormányzata az Aranybulla Emlékév tiszteletére Királyi desszertversenyt hirdetett.

Déri Brenda

A Hiemer-házban jelentették be a nagyszabású versenyt

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A pénteki sajtótájékoztatón ismertették a verseny részleteit: F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Kft. ügyvezetője elmondta, honnan indult a cukrászverseny alapötlete: – Az ünnepi év gondolata késztetett minket arra, hogy útjára bocsássuk jelen kezdeményezést. Mi mással is ünnepelhetnénk, mint finom fogásokkal és különleges desszertekkel? Ez utóbbi nemcsak a hétköznapjainkat tudja megédesíteni, hanem a ceremóniánkat is. Elősegíti, hogy még inkább átérezzük a jeles alkalom hangulatát, meghittségét – fogalmazott az ügyvezető.

A versenyre nevezők már leadták megálmodott receptjeiket, és gőzerővel készülnek a május 7-i megmérettetésre, melyre a Hiemer-ház báltermében kerül sor. A zsűritagok pedig nem mások lesznek, mint a város polgárai. Ehhez nem kell mást tenniük csak kitölteniük egy internetes kvízt, mely keddtől lesz elérhető a turizmus.szekesfehervar.hu oldalán. Az első 500 kitöltő lesz jogosult arra, hogy május 7-én elmehessen, és megkóstolhassa a 15-féle desszertet, majd leadhassa szavazatát. Az eredményhirdetésre úgyszintén május 7-én kerül sor a Hiemer-házban este 18 órakor.

Róth Péter alpolgármester hozzátette, az Aranybulla évének 800 évfordulója lévén a város rengeteg programmal készül a cukrászversenyen túl is. Vasárnap színházi előadások lesznek, illetve a Kúria és az Alkotmánybíróság vezetősége is megyeszékhelyünkre érkezik. Hétfőn pedig átadják a megújult Aranybulla-emlékművet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában