Frissen Fejérből

2022.03.14. 07:15

Jótékonysági táncház - Az Alba Regia Táncegyesület is csatlakozott a gyűjtéshez

Ismét táncházat tartott az Alba Regia Táncegyesület, mely az idei évben ünnepli 50. születésnapját. A szervezők a megvásárolt jegyek bevételét az orosz–ukrán háború elől menekülő rászoruló családok megsegítésére fordítják.

Déri Brenda

Táncot is tanulhattak a kisebbek

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az elmúlt mintegy két hétben rengeteg mozgalom, szervezet, egyesület, önkormányzat és magánszemély állt be a nemes ügy mögé, miszerint támogatják a szomszédunkban zajló háború miatt menekülni kényszerülőket. 


Nem tett másképp az Alba Regia Táncegyesület sem. A most szombati alkalom a jótékonysági cél mellett a közelgő nemzeti ünnepünk hangulatát is igyekezett megidézni, kezdve az este első kézműves-foglalkozásával, a kokárdakészítéssel, melyet Pintérné Markovics Marcella koordinált.

 
Az odalátogató családok és gyermekek nagyon élvezték a kreatív kézművességet. Majd 18 órától Megjöttek a huszárok címmel lovacskázással, katonaválasztó játékokkal folytatták programjaikat Bókáné Zemancsek Edit vezetésével. Később, fél nyolctól vajdaszent­iványi tánctanítás vette kezdetét két oktatóval, Nedvig Bendegúzzal és Kósa Adrienn-nel. 


Az erdélyi település hagyományos táncrendjébe csaknem hatféle tánc tartozik, olyanok, mint a csárdás, verbunk, sebes forduló, lassú, korcsos vagy a batuka. 


Fél kilenctől pedig a szabad táncok kaptak helyet, azaz az aktuális táncrendeket követve bárki bármilyen műfajban táncolhatott, olyat és úgy, ahogyan csak szeretett volna. A hangulatért végig a Galiba zenekar felelt, biztosítva, hogy ne legyen zene nélkül töltött perc az este folyamán. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában