Kiemelkedő munkásság

2022.02.10. 21:09

Olasz művészeti díjat kapott Vészabó Noémi festőművész

Ünnepélyes keretek közt került sor február 6-án a Leonardo Da Vinci Nemzetközi-díj átadására a Borghese-palotában. A kimagasló díjra érdemesek közt volt Vészabó Noémi festőművész, akinek fehérvári és megyei kötődéséről több alkalommal is írtunk portálunkon.

Tóth Sándor

Vészabó Noémi Leonardo Da Vinci-díja a művész karrierjének fontos szimbóluma

Forrás: Dézsy Zoltán

A firenzei óváros szívében található neoklasszicista Borghese-palotába meghívott díszvendégek ezúttal művészek voltak a világ minden tájáról. A húsz alkotót a Leonardo Da Vinci – Az egyetemes művész nemzetközi-díj kuratóriuma választotta ki a kitüntető elismerésre. Azzal az elsődleges szemponttal, hogy kitűnnek művészetükkel és stilisztikai útkeresésükkel.

 

A történelmi épület legimpozánsabb szalonjában, a Tükörszobában összegyűlt műpártolók, műgyűjtők, közéleti személyiségek és újságírók jelenlétében adták át a Leonardo Da Vinci-díjat a neves művészeti kritikus testvérpár, Salvatore Russo és Francesco Saverio Russo, a kuratórium társelnökei. A magyar díjazott Vészabó Noémi festőművész – aki a múlt év végén rendezett XIII. Firenzei Biennálén sikert aratott a két római istennőről, Auróráról és Lunáról készült festményeivel – a boldogság mellett meghatottan vette át díjat megtestesítő, Leonardo Da Vincit ábrázoló szobrot, amelynek talapzatát a nevével feliratozták. A díj mellett az Art International Contemporary magazin ünnepi kiadványa is bemutatta a magyar művésznő kiemelkedő alkotói munkásságát.

Forrás: Dézsy Zoltán

A mostani díjátadó után újabb firenzei és milánói, majd párizsi, bécsi és bázeli meghívás várja Vészabó Noémit. Remélhetően a külföldi tárlatok mellett lehetőség lesz arra is, hogy a székesfehérvári művészetbarátok egy helyi kiállításon megismerhessék festményeit!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában