Nem csak a húszéveseké a világ

2022.02.25. 08:00

Kiállításmegnyitó, majd első előválogató a Ki mit tud? Nyugdíjasoknak verseny keretében Fehérváron

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) ismét meghirdette a hagyományokhoz híven a Nyugdíjas Ki mit tud? megmérettetést a Fejér megyében élő szépkorúak számára előadóművészet, valamint képző-, ipar- és népművészet kategóriákban.

V. Varga József

Ki Mit Tud? Nyugdíjasoknak

Forrás: FMH-archív

Amint a szervezőktől megtudtuk: a beérkezett alkotásokat február 25. és március 7. között állítják ki, a színpadi produkciók első előválogatóját február 27-én, vasárnap 10 órától, a másodikat március 6-án tartják, a gálaműsort pedig március 20-án rendezik. A helyszín a Malom utcai Táncház.

A képző-, ipar- és népművészet kategória eredményhirdetésével veszi kezdetét a Fejér megyei Nyugdíjas Ki mit tud? pénteken délután a Táncházban. A 15 órakor kezdődő eseményen szakértő zsűri értékeli a beérkezett alkotásokat, majd átadják az arany, ezüst és bronz minősítéseket. Fafaragásokkal, olajfestményekkel, kevert technikájú festményekkel, horgolásokkal, szőttesekkel, de még zenélő dobozzal is neveztek a nyugdíjas korú alkotók a megmérettetésre. A munkák értékelésében Szolnoki Szabolcs festőművész, Szili Zsuzsanna lakberendező, designer és Szenczi Jánosné Zsuzsanna, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének elnöke működött közre: a csaknem negyven jelentkezőnél csak a képzelet szabott határokat. A legszebb alkotások március 7-éig tekinthetők meg.

Az előadóművészeti kategóriában több mint ötvenen regisztráltak, akik versben, prózában, dalban és táncban mutatják meg, hogy mit is tudnak. Az előadásokat szakértő zsűri – Bécsiné Krämer Ágnes néptáncpedagógus, Matuz János, az SzKKK művészeti intendánsa és Varga Júlia középiskolai tanár – értékeli majd, az előválogató napok végén szakmai konzultációs lehetőséget is biztosítva a résztvevők számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában