Zene és tánc

2022.02.22. 07:10

Itt a farsang, áll a bál… - Sárkeszin is mulattak a gyerekek

Az alig 600 fős kisközség múlt szombaton tartotta farsangi rendezvényét, melynek keretén belül a szervező helyi önkormányzat zenés, táncos műsorral szórakoztatta a gyerekeket.

Déri Brenda

Maskarák és vidám gyermekek a sárkeszi farsangon

Forrás: a szervezők

Habár személyesen nem tudtunk ott lenni, a település közművelődési szakembere, Horváth Kitti nagy örömmel mesélt a hétvégi „ereszd el a hajam”-ról: – Szerettünk volna kicsit eltérni a megszokottól, és nagyobb hangsúlyt fektetni a bulizásra. Elhívtuk a Fantázia Pont nevű társulatot, akik egy 40 perces interaktív zenés-táncos műsorral mozgatták meg a gyerekeket és a szülőket is. Olyan ismert dalok csendültek fel, mint a Mókuska, mókuska, vagy az Itt a farsang, áll a bál. A műsor után pedig az önkormányzat meglepetésajándékokkal készült a lurkók számára – kezdte beszámolóját Kitti.

 

Természetesen nem maradt el a hagyományos farsangi csörögefánk készítése sem, melyet Szentkúti Gáborné „Rozika néni” készített. A jelmezbe öltözött gyereksereg körében pedig olyan kreatív maskarák voltak, mint az indián, sellő, boszorkány vagy Törp-papa. A közművelődési szakember, Horváth Kitti szavaival élve a rendezvény olyannyira jól sikerült, hogy a gyerekek a fánkozás után kifulladásig játszottak és mulattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában