Nyolc perc alatt beteltek a rajthelyek

2024.05.03. 19:00

Három hölgy is rajthoz áll az idei Sárosd Kapa-Kupán

A gazdák ezúttal is tartották a szintidőt: a tavalyi évhez hasonlóan idén is mindössze nyolc perc kellett ahhoz, hogy beteljenek a Sárosd Kapa-Kupa rajthelyei. Ezúttal is ötvenöten állhatnak rajthoz augusztus utolsó napján.

Héjj Vivien

A gazdák és a nézők körében egyaránt töretlen népszerűségnek örvend a Sárosd Kapa-Kupa

Fotó: NAGY NORBERT - FMH-Archív

Óramű pontossággal nyílt meg a Sárosd Kapa-Kupa nevezési felülete május 1-jén, reggel 8 órakor. S mi sem bizonyítja jobban, hogy a gazdák már rajtra készen várták a megfelelő pillanatot, mint az, hogy ötvenöt nevezési hely csupán nyolc perc alatt betelt. Így hát idén sem túlzás állítani: továbbra is töretlen népszerűségnek örvend az ország egyik legnagyobb rotációs kapa versenye.

– Amit már most tudunk, az az, hogy a mezőnyben ötvenkét férfi és három női versenyző lesz. A jelentkezések települési elosztását még nem tudtuk teljes egészében kielemezni, de mivel a versenyzők nagy részét már a korábbi évekből ismerjük, ezért azt mondhatom, hogy az ország számos pontjáról érkeznek hozzánk idén is – összegezte a jelentkezési időszak utáni tapasztalatokat Sztupa Balázs, a Sárosd Kapa-Kupa szervezője hozzátéve: a versenyzők mellett a nézők körében is igencsak kedvelt a rendezvény, ugyanis az ország különböző szegletei mellett még az sem ritka, hogy a határon túlról érkeznek látogatók Sárosdra azért, hogy ők is részesei legyenek a nem mindennapi versenynek. A szervezőtől továbbá megtudtuk, a tavalyi évben csaknem négyezer néző érkezett a Kapa-Kupa napján Sárosdra – ez a szám egyébként nagyobb, mint a település lakosainak száma.

A kilencedik alkalommal megszervezett rotációs kapa versenyt augusztus 31-én, szombaton tartják a sárosdi lovaspályán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában