Kiderült, ki mit tudott!

2022.02.26. 15:00

Fejér megyei nyugdíjasok alkotásaiból már megtekinthető kiállítás a Malom utcai Táncházban

Az SZKKK Ki mit tud? versenyt hirdetett Fejér megyei nyugdíjasok számára. A képző-, ipar- és népművészet kategóriákban beérkezett alkotásokból kiállítást rendeztek, melynek megnyitóját pénteken tartották a Malom utcai Táncházban.

Hajdú Marianna

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Vittay Alexandra, a rendezvény szervezője rövid megnyitójában elmondta, hogy ebben az évben harminc jelentkező volt. A képző-, ipar- és népművészeti kategóriában bármely tárgyalkotó művészeti ágat képviselő alkotással lehetett nevezni, volt festmény, grafika, kisplasztika, hímzés, csipke, kerámia, ékszer, de fotó is. A megnyitó után a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola két diákja, Szekeres Kamilla Apollónia és Nagy Bálint előadásában hallhattunk mezőföldi dallamokat. 

A zenés műsort követően a díjazottakat szólították, az alkotásokat Szenczi Jánosné Zsuzsa, Szili Zsuzsanna és Szolnoki Szabolcs zsűrizték. Szinte mindenki részesült valamiféle elismerésben, tíz bronz, tizenkét ezüst és tizenegy arany mellett kiemelt aranyat kapott Máthé János A gát című alkotása, Szepesi János falitékája, sótartója és kenyértartója, valamint Török László Árpád vezér című alkotása. 

A kiállítás február 25. és március 7. között védettségi igazolvánnyal látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában