Népviselet helyett jelmezekben voltak

2022.02.14. 07:20

A tikverőzést is megidézték a Táncházban

Nem a szokásos viseletben érkeztek az érdeklődők a Táncházba. Hercegnők, szuperhősök, vikingek cikáztak a Malom utcai épületben.

Baráth Eszter

Különleges táncház

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Táncházban minden hónapban olyan foglalkozással várják a gyerekeket, melyeket igyekeznek a népi kalendárium ünnepeihez igazítani. Ennek megfelelően szombaton délután minden gyermeket jelmezben vártak a farsangi programokra. 

A résztvevők Pintérné Markovich Marcella vezetésével mohai tikverőzős álarcokat készíthettek, majd a kartonokkal és kellékekkel megpakolt asztal mellől felállva népi gyermekjátszó várta őket. A gyerekek Kneifelné Laczkó Krisztinától tanulhattak a farsanghoz kapcsolódó különböző mondókákat, dalokat és játékokat. 

Később a felnőttek vették át a terepet: folytatták a múlt hónapban elkezdett oktatást, melynek során a résztvevők Nedvig Bendegúztól és Kósa Adrienntől tanulhattak vajdaszentiványi táncokat. A három­alkalmas minitanfolyam a jövő hónapban zárul. A program zárásaként este táncházi mulatság vette kezdetét, ahol különböző tájegységek táncaival űzték messze a telet a táncosok, amihez a Galiba zenekar húzta a talpalávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában