Kétszeres magyar bajnok

2022.01.07. 17:00

Színésznő vagy táncművész akar lenni a pusztavámi Sallói Zsófia

Sallói Zsófia már tudja, mi lesz, ha nagy lesz! A most 12 éves pusztavámi lány néhány évvel ezelőtt elhatározta, híres ember lesz. Rendkívüli vonzalmat érez a tánc, az éneklés, a színészet iránt.

Nédó Géza

Zsófi a szobája falán tartja az érmeit

Forrás: Nédó Géza

Szülei mindenben támogatják, mert maguk is látják, hogy Zsófi eltökélt, nem riasztja vissza a napi edzés, a fizikai megterhelés, a különórákra való járás. Legutóbbi eredményére méltán büszke. A Magyar Táncsport Szakszövetség (MTÁSZ) még december 19-én rendezte meg Csömörön a magyar bajnokságot, ahol első helyezést ért el. Az autentikus modern- és divattáncot először vette fel műsorára az MTÁSZ, s Zsófi ebben a kategóriában aratott maradandó sikert. Van más is! Az úgynevezett Ritmuscsapatok Országos Szövetségének versenyén is indult. A küzdelem öt fordulóból állt, a versenyzőket pontozták, s aki a legtöbb pontszámot összegyűjtötte, azt hirdették ki győztesnek. Ebben a verejtékes sorozatban, melyet legutóbb Budapesten rendeztek meg, szintén Zsófi zsebelte be az aranyérmet. Immár kétszeres magyar bajnok! 

 

A tizenkét éves Zsófi négyéves korában került Oroszlányba, ahol heti két edzéssel tört céljai felé. Balett-tanulással kezdte, mert minden táncnak ez az alapja – tudtuk meg tőle. Kilenc éves volt, amikor átkerült Székesfehérvárra, hogy tudását csiszolja. Heti négy edzése van. A stúdióban a vezető, Bartha László figyeli munkáját, de ott van még mellette tanára és koreográfusa, Tombor Tímea is. A sok edzés nem megy a tanulás rovására, 4-es, 5-ös osztályzatai vannak. Kedvenc tantárgya a testnevelés. Az irodalom is nagy barátja. (A matematikára – kérésére – nem tértünk ki). 

Színésznő, táncművész vagy énekesnő lenne legszívesebben. Most fehérvári művészeti középiskolába szeretne menni, ahol a tánc, az ének, a zene áll a középpontban.

 

A rögös út elején jár Zsófi, de tanárai, szülei mellette állnak, mert nagyon jól tudják: a tehetség önmagában nagy kincs, de ha párosul hozzá a szorgalom, a kitartás, az akarat, nincs olyan erő, amely megállítaná a csillogás, a siker felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában