Frissen Fejérből

2022.01.10. 15:30

Nem mindennapi alkotásokkal telt meg a Halász-kastély termeinek fala

Szubjektív Fejér 2.0 címmel kiállítás nyílt szombaton a Halász-kastélyban, melyen négy megyei kortárs művész alkotásai csodálhatók meg egészen márciusig.

Déri Brenda

A Szubjektív Fejér 2.0 című kiállítás a kápolnásnyéki Halász-kastély idei első tárlata

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A kastélyhoz érve a megnyitó előtt néhány perccel tömegnyi ember szerette volna még bezsúfolni magát a már igencsak megtelt termekbe, hogy megtekintse a négy festőművész munkáit. 

Beljebb férkőzve már értettem, hogy minek köszönhető ez a nagy érdeklődés, valóban nem mindennapi alkotások tárultak elém. Az elkészült művek egyedisége talán épp annak volt köszönhető, hogy némelyik többfajta technikával készült. 

A „szimpla” festészeten túl olyan egyszerű alapanyagok felhasználásával alkottak lehengerlően kreatívat, mint például egy kis fehér tükör. 

Ennek ellenére a művészek, Verebics Ágnes, Verebics Kati és Várnai Gyula a legnagyobb szerénységgel álltak a kastély igazgatója, Rodics Eszter mögött, amikor megnyitotta az általuk beragyogott kiállítást. Majd a rövid köszöntő után Sturcz János művészettörténész egyesével ismertette az alkotók életútját és munkásságát. Beszélt a kezdetekről, a néhol tekergősen bejárt utakról és arról, hogy kinek miben rejlik az egyedi alkotói tehetsége. Mint mondta, Ágnes és Kati festőként végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, míg Gyula, akit az installációiról és tárgykollázsairól ismerhetnek az alkotói világban, ugyan nem tanulta a művészeteket, de munkái által mégis eljuthatott az 57. Velencei Képzőművészeti Biennále Magyar Pavilonjának kiállítására. Végül Bondor Csilláról esett szó, aki ugyan nem vett részt a kiállításon, de munkái sokakat lenyűgözhettek. Csilla először képgrafikát, később pedig szobrászatot tanult. Annyi biztos, hogy amíg lehetőség van rá, mindenképpen érdemes ellátogatni a kiállításra, ami március 20-ig várja az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában