Frissen Fejérből

2022.01.27. 08:00

Ablakban az irodalom - A Budai úti Tagkönyvtár kiállítással vár

Születésének 100. évfordulóján Nemes Nagy Ágnes életét és munkásságát bemutató ablakkiállítással és ehhez kapcsolódó előadással várja nem csak a könyvek szerelmeseit a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtára.

Héjj Vivien

Fotók a Budai úti tagkönyvtár ablakában

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

„Én láttam ezt. (Még sose láttam.) / Én jártam itt. (Még sose jártam.) / Egy másik életben talán / Erre a földre rátaláltam” – írja Én láttam ezt című költeményének első versszakában Nemes Nagy Ágnes. Jelen vers említése nem véletlen, ugyanis ez a mű is része a Budai úti tagkönyvár különleges tárlatának. A költő születésének 100. évfordulója alkalmából ugyanis „Tanulni kell magyarul és világul…” címmel nyílt ablakkiállítás, mely felidézi a 20. század egyik kiemelkedő alkotójának munkásságát.

 

A verseken túl egy kis bepillantást nyerhetünk Nemes Nagy Ágnes életébe a tárlat részeként kiállított fekete-fehér életképeken keresztül. 

Az 1922-ben született költő a magyar irodalom megkerülhetetlen alakjaként 1975-től több kötetben publikálta esszéit, verselemzéseit. Számos alkalommal képviselte a magyar irodalmat külföldi felolvasóesteken és nemzetközi irodalmi találkozókon. 

A Nemes Nagy Ágnesnek emléket állító ablakkiállításhoz kapcsolódóan Az örök íletre vágyó királyfi címmel tart felnőtteknek szóló előadást Szénási Veronika népmesemondó január 28-án, pénteken 17 órától a Budai úti tagkönyvtárban. A különleges tárlat március 12-ig várja az irodalom kedvelőit és mindazokat, akik szeretnének még közelebbről megismerkedni Nemes Nagy Ágnes munkásságával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában