Gyermekrajzokból

2021.12.02. 17:00

Városi, karácsonyi képeslapot terveznek Bicskén

Kézbe vehető, valóságos karácsonyi képeslapot küld az önkormányzat sok-sok címre. A bicskei gyerekek munkáiból választják ki minden évben az egy kinyomtatandót.

Zsohár Melinda

Egy korábbi képeslap gyermekrajza

Forrás: művelődési ház

Több mint tíz esztendeje találta ki Nagyné Szita Erzsébet, a bicskei művelődési központ (ma már nyugalmazott) igazgatója és munkatársa, Kiss Irén keramikus, szakkörvezető, hogy karácsonyi képeslapot készítenek. Adventre mindig nagy lelkesedéssel készültek, s törekedtek arra, hogy valami újdonsággal is meglepetést szerezzenek, mondta Szita Erzsébet. Kezdetben Küldd el kívánságodat a Mikulásnak! címmel hirdettek rajzpályázatot, ezt követte a képeslap-terveztetés. Az óvodák, az iskolák szinte mind részt vettek az akcióban, s ez a korosztály maradt az újra és újra pályázók között. A legszebb munkákból kiállítást rendeztek az eredményhirdetés után, az advent egyik szép eseménye volt a tárlat. Már alpolgármesterként is aktívan zsűrizett Bálint Istvánné jelenlegi polgármester, 100-150 rajz is beérkezik ilyenkor, különböző technikákban. 

A leglátványosabbak a színes festmények, mondta Takács József, a felújítás alatt álló művelődési ház és intézményeinek közös igazgatója. Meghosszabbították a nevezési időt, december 3-ig még befogadják a pályamunkákat. Idén is Mikulásházzá alakul a Kultúrkúria, lesz Mikulás­vonat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában