Kis rádióval is lehet nagy a közösség

2021.12.02. 11:30

Tizenegyedik születésnapját ünnepelte a Táska Rádió

Tizenegyedik születésnapját tartotta a Táska Rádió szerdán délelőtt. A Lánczos Kornél Gimnázium stúdió­jának előterében összegyűltek régi és jelenlegi rádiósok, hogy közösen ünnepeljenek a duplán nagy napon.

Palocsai Jenő

Közel 250 bemondó ülhetett már a mikrofon mögé

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mivel 1925-ben december 1-­jén avatták fel a Magyar Telefonhírmondó és Rádió Rt.-t, ezért december 1-je a rádiózás napja. Nem véletlenül ünnepelte ezen a napon születésnapját a Lánczos Kornél Gimnázium emeletén működő Táska Rádió. Az egészen kis stúdióból induló rádió a 10+1. születésnapjához érkezett. A furcsa szám abból adódik, hogy bár tavaly lett volna a kerek, tizedik születésnap, a pandémiás helyzet miatt nem tudtak közösen „vigadni”. 

Ebben az évben ez másképp történt. Kezdésképpen elénekelték a Szól a rádió című régi slágert, majd a megjelenteket Cser-Palkovics András köszöntötte. A polgármester örömét fejezte ki amiatt, hogy a helyi rádiók rácáfoltak azokra a véleményekre, amelyek hosszú időn át temették a rádiózást. 

Kovács Gergely, a 25 éves iskola igazgatója úgy fogalmazott: – A Táska Rádió nemcsak rádió, hanem egy nagyon fontos közösségi tér is. Mi ebben az iskolában elkötelezettek vagyunk, és mindig olyanokat keresünk, akikben megvan az a becsípődés, ami ehhez szükségeltetik. 

Kis rádióként indultak és nagy közösséggé váltak az elmúlt évtizedben, mialatt közel 250 bemondó ülhetett a mikrofon mögé. Az egyre növekvő közösség legújabb tagjai, vagyis a tavalyi és az idei, még avatatlan újoncok esküt is tettek, melynek szövege úgy végződött: Te is beleférsz!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában