Pályázat

2021.12.26. 12:00

Megrázó, emlékeket idéző mesék születtek a raboktól

Meseíró pályázat eredményhirdetését tartották a bv-intézetben.

Bokros Judit

Az eredményhirdetésen díjakat is osztottak, de minden résztvevő kapott soron kívüli lehetőséget beszélgetésre

Forrás: BVOP

Különleges lehetőség adódott karácsony előtt a Közép-dunántúli Országos Büntetés-vég­rehajtási Intézet rabjai számára: meseíró pályázaton írhatták ki magukból az ünneppel kapcsolatos gondolataikat. A szövegeket egy EFOP-os csoportfoglalkozás keretében várták. Összesen negyvenhárman gondolták úgy, hogy 1–3 oldal terjedelemben megfogalmazzák a karácsonyhoz kötődő gondolataikat, mesében írják meg emlékeiket, vágyaikat.

Az érdeklődés tehát igen nagy volt, és mint kiderült, a színvonal végül elég magas lett. A műveket Bakonyi István irodalomtörténész értékelte, aki meglepően jónak találta az írásokat. Úgy fogalmazott: a mesék szerzői megragadták az ünnep lényegét, s gyakran tehetségről tanúskodó írásokat adtak be a pályázatra. Megrázó, ahogy a börtönből meg­idézték emlékeiket, és az alkotó fantázia eszközeivel is éltek. Érdemes lenne sokaknak megismerniük a legjobb írásokat.

A pályázat eredményhirdetését szerdán tartotta a baracskai objektum vezetősége, akik – elismerésül – soron kívüli Skype-beszélőben részesítették a részt vevő fogvatartottakat. A díjazáson túl mindannyiuk szívét átmelegítették a szép gondolatok, valamint az írás és az olvasás öröme.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában