Két nap alatt nyolc utcát jártak végig

2021.12.23. 07:20

Felélesztett régi szokás: Zámolyon betlehemeztek a gyerekek

Régi szokás elevenedett meg a községben, amire hosszú évek óta nem volt példa: a gyerekek betlehemmel járták az utcákat a helyiek nagy örömére.

Borsányi Bea

A jelentkező gyerekek rövid idő alatt készültek fel az előadásra

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Gunyits Ottó református lelkész augusztus óta szolgál Zámolyon. Egyik célja, hogy felpezsdítse a gyülekezeti életet, ám mivel egyelőre még kevesen vannak, nem tudnak kántálást tartani. Innen jött az ötlet, hogy Csizmadia Nóra katolikus hitoktatóval közösen hirdessék meg az iskolában a lehetőséget. Összesen 25 diák jelentkezett, köztük olyanok is, akik nem járnak hittanra. A diákok két csoportra osztva a héten kedden és szerdán járták be a zámolyi utcákat, vállukon vitték a betlehemet, és egy-egy helyen megállva elénekelték a felekezetekre jellemző karácsonyi énekeket. A zenei kíséretet Tárnok Ákos és fia, valamint Gunyits Ottó adta.

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A helyiek nagyon pozitívan fogadták a kezdeményezést. A katolikusoknál betlehemezésnek, a reformátusoknál kántálásnak hívott esemény, amely Jézus Krisztus közelgő születésére hívja fel a figyelmet, kedden a katolikus, szerdán a református templomnál zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában