Komoly dolgokra tanítanak

2021.11.28. 12:00

Utazás egy új világba - A 13. mesemondó verseny zajlott Soponyán

Immár 13. alkalommal szervezte meg és adott otthont a Zichy János Általános Iskola a térségi mesemondó versenynek, amelyen a helyi és környékbeli alsó tagozatos diákok hívták mesés utazásra a hallgatóságot a magyar népmesék csodálatos világába.

V. Varga József

A mesemondó versenyeknek küldetésük van

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A mesemondó versenyek küldetése, hogy fenntartsák a népmesék iránti szeretetet, és olvasóvá neveljék a nebulókat. Évekkel ezelőtt azért döntöttünk a térségi mesemondó verseny szervezése mellett, mert úgy gondoljuk, hogy a népmesék észrevétlenül is nagyon komoly dolgokra tanítják a gyerekeket, ráadásul hagyományaink iránt is képesek felkelteni az érdeklődésüket – mondta lapunknak Hollósi Lászlóné Anikó soponyai iskolaigazgató. 

A zsűri teendőit Szücs Norbert polgármester, Szecsődi Józsefné Rózsa (mindenki kedves Babus nénije), az intézmény nyugdíjas igazgatója, Bognár Miklósné Mária címzetes óvodavezető, Csányi Tiborné Ágnes magyartanár és Boka Zsuzsanna megbízott óvodavezető látta el. 

A következő eredmények születtek: az 1–2. osztályos kategóriában az első helyen végzett az első osztályos Monostori Alíz (Káloz), megelőzve Zsigrai-Somogyi Emesét (2. osztályos, Káloz) és Varga Patrikot (2. osztályos, Sárosd). Különdíjban részesült a másodikos Bencze Benedek (Soponya). 

A 3–4. osztályosok versenyében első helyezést ért el a 3. osztályos Várkonyi Nimród (Soponya) és a negyedikes Piri Kincső (Sárosd). Második helyen végzett Fathi Omár (4. osztályos, Soponya), míg harmadik lett a harmadikos Szajkó Luca (Káloz). A különdíj a negyedikes Nagy Zsombornak (Káloz) dukált. A diákok oklevéllel, jutalomkönyvvel, ajándékkal tértek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában