Frissen Fejérből

2021.11.17. 15:40

Közönségtalálkozó a fehérvári könyvtárban

Napjaink egyik legnépszerűbb ifjúsági írójával, műfordítójával, Bosnyák Viktóriával tartottak zárt körű közönségtalálkozót az Aranybulla könyvtárban.

Budai-Hováth Anett

Lelkesen mesélt a gyerekeknek Bosnyák Viktória

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Elmondható az írónőről, hogy szívvel-lélekkel teszi, amit csinál. Ha minden ember rájönne arra, amire ő rájött – arra a csodára, hogy élvezettel is lehet a feladatokat végezni, legyen az olyan, amihez kedve van az embernek, vagy amihez éppen nagyon nincs –, akkor olyan csodák történnének minden percben, mint amelyek a könyveiben is.

Lelkesen mesélt a gyerekeknek Bosnyák Viktória
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Eredetileg tolmácsként és műfordítóként dolgozott, és nem gondolt írói karrierre. Első könyve, a Tündérboszorkány 2003-ban jelent meg, melyben a történet két főszereplője a két lánya. Azért írta meg, mert fantáziát látott benne, és mert megszületett benne valami, amit át szeretett volna adni a világnak. Több tucat ifjúsági és gyerekkönyvével oktatja, szórakoztatja a kicsiket, segíti a pedagógusokat. Csak olyan témát tud felvállalni és megírni, amelyhez van valami köze, ezért is sokat foglalkozik az anyanyelvvel, a helyesírással, a kultúra különböző ágával.

A találkozón vendég volt Dudás Győző, a szerző műveinek illusztrátora, aki a szöveg és a kép sajátos kapcsolatát, összegyúrását találja az alkotás legizgalmasabb módjának. Az eseményen három székesfehérvári általános iskolai osztály diákjai vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában