Frissen Fejérből

2021.10.09. 07:20

Karanténhullámok kerültek ki az enyingi Katóné Szántó Márta kezei alól

– A Covid kötéseit festéssel és írással oldottam – mondta Katóné Szántó Márta a hallgatóságának.

V. Varga József

Felelősség és szabad akarat – mondja itraMarti

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Beszélgetésre és interaktív bemutatóra hívta a Vas Gereben Könyvtár pénteken késő délután az érdeklődőket. Ahogy a köszöntőben elhangzott, az intézmény az „oldást” követően Katóné Szántó Márta művész tanárt látja vendégül első, igazán nyitott rendezvényén.

Felelősség és szabad akarat – mondja itraMarti
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az aggodalom, a bezártság, sokszor a tehetetlenség mindannyiunkat megviselt – fogalmazta meg itraMarti (a kereszt­nevet olvasd oda és vissza is). Ő a festéssel keresett és egyben adott válaszokat kétségeire, félelmeire. Hosszú évek óta fest. Ahogy fogalmazott: szörfözik a színek tengerén. A szörfdeszkája a digitális rajztábla.

– Ha még jönnek karanténhullámok, találjatok magatoknak örömet hozó elfoglaltságot – javasolta. – Bármit, amit szerettek, csak alkossatok valamit. Lélekben ne zárkózzatok be!

Katóné Szántó Márta Imágó című könyvét is bemutatta. Útja befelé vezetett, az önhipnózisban a múlt képeit, önmagát kereste. Festett, és leírta emlékképeit előző életeiből. Hullámzás, lélekgyógyítás, felfrissülés – vallotta nekünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában