Frissen Fejérből

2021.09.14. 10:00

Bartók: új rendezvénnyel készültek az új évadra

Évadnyitóként is tekintettek a Bartók Kamaraszínház Bartók éjszakája című rendezvényére, ahol színes programokon vehettek részt az érdeklődők.

Baráth Eszter

A 70-es szám megformálásában Őze Áron, a színház igazgatója (jobbra) is részt vett

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A különleges rendezvény kezdeteként Dunaújváros fennállásának hetvenedik évfordulója alkalmából a 70 – Múlt, Jelen, Jövő műsort láthatták a nézők. A programelem egyik leglátványosabb része volt, hogy különböző anyagból készült virágokból, a színház előtti téren 70-es alakzatot formáltak, ami egész este látható volt. A rendezvény során színpadra állt a Quinta zenekar, de megjelentek a Quimby zenekar tagjai is, Varga Livius és Mikuli Ferenc, akikkel beszélgetést hallhattak az érdeklődők.

A 70-es szám megformálásában Őze Áron, a színház igazgatója (jobbra) is részt vett
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba bemutatta új, Hamlear című könyvét, amiben Shakespeare Hamlet és Lear király művét dolgozták össze humoros formában. Az este folyamán pedig a Bartók stúdiószínpadát Böröcz Györgyről, a színház tavaly decemberben elhunyt kollégájáról nevezték el. A Bartók éjszakáját hagyományteremtő céllal rendezték meg és úgy tűnik, a cél elérése sikeres volt, hiszen számos pozitív tapasztalatot szereztek a szervezők is, akik úgy vélik, a közönséggel ilyen formában is tartani kell a kapcsolatot.

A programok sokszínűsége előrevetíti az idei évad színességét is. Hamarosan bemutatják a nagyközönségnek a már említett könyv alapján készült Hamlear című előadást. Ugyanakkor látható lesz többek között az Illatszertár című komikus szerelmi történet, a gyermekekre is gondolva A kis herceg című zenés mesejáték, de táncjáték, komédia és musical előadásokat is élvezhetnek majd a Bartók Kamaraszínházba látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában